Ovoce je základní součást každé zdravé diety. Jsou zdravé, výživné a zvýší energie. Borůvky jsou, nicméně, zvláště výhodné.
Jíst borůvky, dokonce jen jednou týdně snižuje riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Americké borůvky ve skutečnosti snižují krevní tlak, který je obvykle hlavní příčinou zdravotních komplikací. dieta doplněna těchto plodů snižují pravděpodobnost hypertenze o 10 procent, a dále vylepší vzhled a kvalitu kapilár. Kromě to jsou anti-pobuřující a antioxidant.
Tajemství spočívá v antocyjanach borůvky. Sloučeniny nacházející se v rostlinách, které patří do skupiny flavonoidů. Jejich charakteristickým rysem je, že se skvrna květiny a ovoce v modré, fialové nebo červené.
Ted v časopise "American Journal of Clinical Nutrition" publikovano studií, které se zabývají blahodárné účinky borůvek na lidské tělo. Výzkum "Nurses ' Health Study" a "Health Professionals Follow-up Study" trvalo až do 14 let. V té době, výzkumníci sledovali 134 000 žen a 47 000 mužů. Na první, nikdo z lidí zapojených do testu neměl hypertenzi. Systematické sledovaní jejich zdravotní stav, a podívano se na dietu, která byla rozhodující. V závěrečném shrnutí výzkumů ukazuje, že 35 000 lidí s 181 000 lidí, po 14 letech měli problémy s příliš vysokým tlakem.
Výzkumníci přisuzoval špatné v zdravotní antokyanů stravě. Většina lidí, kteří pravidelně dodáváno je do těla, zejména pití čaje, ale také jíst ovoce. Výzkumníci zjistili, současně, že to bylo borůvky a pak jahody májí práce v ochraně většiny oběhového systému.