Červená řepa zlepšuje rozumovou schopnost
Přirozený příznak stárnutí je snížená rozumová schopnost. Tento výsledek je menšího okysličení mozku, způsobené slabou cirkulaci krve.
Ve stáří, některé oblasti mozku ukazují méně průtok krve a snižuje okysličení. Tento jev je přirozený, ale s jeho závažnost zvyšuje riziko demence nebo výrazné oslabení duševní činnosti. Nicméně, to je způsob, jak zabránit nebo oddálit nejvíce, zatímco účinky stárnutí. Ukazuje se, že nejlepší recept na stimulaci mozku je šťáva z cukrové řepy.
Již pintu výpis z cukrové řepy denně je dost výrazně zlepšit prokrvení v mozku. Systematická specyfiku pití intelektových schopností nám dá každý den, ve stejnou dobu se bude jednat preventivně chránit mozek před demencí. Pro takové aplikace, vědci přišli na Wake Forest University v Severní Karolíně ve Spojených státech tím, že provádí výzkum na skupinu lidí nad 70 let.
Cukrové řepy, jako je zelí, celer a špenát, obsahují dusičnany, které v lidském těle jsou přeměněny na dusitany. Tyto formy oxidu dusnatého, což rozšíří krevní cévy usnadnění toku kyslíku. Tímto způsobem mozek je stále ještě dostatečná úroveň kyslíku.