Jíst zdravě! Jezte ovoce a zeleninu!


Citrus - to, co potřebujete vědět o nich?

Citrus jsou považovány za největší zdroj vitamínu C a nejúčinnější zbraň v boji proti nachlazení. Není to tak docela pravda.

Citrusových plodů je samozřejmě cennou složku ve stravě, a to nejen kvůli jeho chuti, ale hlavně proto, že mají zdravotní podpory. Všichni víme, že citrusové ovoce pomáháji posilovat imunitní systém. Aby tak bylo, musí být konzumován správně. Mezitím, dělame chyby, které cytrusom odebirají jakékoli prospěšné vlastnosti.

Největší chybou je přesvědčení, že je nejlepší studený horký čaj s citronem. Když przemarzniemy, krátce po návratu domů na šálek čerstvě připraveného čaje rezame plátek citronu. Díkí tomu neutralizujeme obsahl vitaminy C, který při vysokých teplotách vypařuje okamžitě.

owoce
Dalším společným omylem podána v chladném období je jíst pred vystupem z domova snídani z exotického ovoce. Chceme použít vitaminovou bombu, ale fungují to jen v nevýhodě. Zimní snídaně by měla být velmi aktivní, aby se správně zahřát tělo. Jíst citrusové plody, děláme naše tělo vychladnout, takže je dobré ovoce dobře fungovat v létě.

Ovoce davají nám malou hodnotu, pokud nebudeme jíst správně. Většina z mandarinky a pomeranče kůry opatrně, drtit s něch všechny bílá vlákna. Příště budme vice přesní. Vnější vrstva masa, protože tam jsou některé bioflavonoidy, které chrání buňky před volnými radikály a tím snížit riziko vzniku rakoviny.

Musíme mít na paměti také to, že z citrusů, včetně citron, nejsou největším zdrojem vitaminu C. Ve skutečnosti, oni si to hodně, ale mnoho dalších druhů ovoce a zeleniny, obsah vitamínu C je několikanásobně vyšší. Stačí zmínit, počínaje černý rybíz, paprika, květák, špenát.

Ovoce musí být také správně skladovány. Najlpiej udržovat je v chladničce při teplotě nižší než 15 ° C. Teplota místnosti neslouží cytrusom.