Jíst zdravě! Jezte ovoce a zeleninu!


Med dobrý pro všechno

Blahodárné účinky medu na naše zdraví věděli už předkové.To byl pravděpodobně jemu Cleopatra dluží její krásu, a Hippocrates  dlouhověkost.

Dnes, intuice před několik desítek století jsme potvrdili vědecky. Ačkoli med není dosud zcela dešifrovat, ale už víme, že tam opravdu je zázračný lék. To lze použít v mnoha nemocí, a síla jeho akce pro každého z nich závisí na druhu medu. A tak se dostaneme zlatý lék, když máme problémy s trávicím ústrojím, v případě infekcí dýchacích cest, k léčbě anémie a hyperaktivita, chodil horečkou, k léčbě aterosklerózy, kardiovaskulárních onemocnění, problémy s pamětí a mnoho dalších onemocněnich. Seznam je působivě dlouhý.

owoce
Tam byly rozdílné názory, pokud jde o doporučení, v jaké formě  med konzumovat. Je jisté, že ztrácí své vlastnosti při vysokých teplotách, takže čaje sladidla nemusí to nutně mít jiné hodnoty než chuť. Tam je doporučení, aby se rozpustil med ve studené nebo vlažné vodě (například nechat lžičku medu na noc ve sklenici vody), ale v poslední době vědci ukázali, že mnoho prospěšné složky zůstávají na stěnách nádoby. Nakonec se zdá, že většina včel výrobek konzumovat přímo, neruší, ani zpracovaný.